Carnivora in Londen en Venetië

18/05/16

Het werk van ontwerper Tim van de Weerd is binnenkort in Londen en in Venetië te zien. Zijn speelse plantenpotfamilie Carnivora wordt tijdens de Architectuur Biënnale in Venetië getoond. Ook neemt de trendsettende Londense Mint Shop de Carnivora op in haar voorjaarsexpositie Spring Forms, als één van de designhoogtepunten van het nieuwe seizoen. Door het bijzondere ontwerp lijken de Carnivora-potten als roofdieren met hun planten weg te sluipen.

Het gaat goed met ontwerper Tim van de Weerd: tijdens de tweejaarlijkse Architectuur Biënnale in Venetië wordt zijn werk Carnivora getoond bij designevenement Design.ve. Ook mag hij voor het tweede jaar op rij zijn werk tonen in Mint Shop in Londen. In maart werd zijn Monstera-serie nog opgepikt door de internationaal erkende trendforecaster Lidewij Edelkoort. Zij selecteerde de eigenzinnige plantenpotten voor de expositie Designing Lightness, die de nieuwste collectie van horlogemerk Rado op BaselWorld 2016 introduceerde.

Designve-2016

Keramiek in Venetië
De kleine, rovende Carnivora-plantenpotten zijn uiterst elegant. Elk dunne, porseleinen pootje is anders en dat maakt de verzameling potten tegelijk speels en beweeglijk. De curatoren van Veniceartfactory, die ook tijdens de Biënnale van Venetië 2015 exposities organiseerden, vroegen de plantenpotfamilie van Tim van de Weerd voor de eerste editie van Design.ve. Het designevenement draait namelijk om baanbrekende ontwerpen, met dit jaar de focus op hout, glas en keramiek. Een selecte groep ontwerpen wordt getoond op diverse locaties in Venetië. De Carnivora zijn onderdeel van de groepsexpositie in Palazo Loredan, het Venetiaanse instituut van Wetenschap, Letteren en Kunst.

Hip in Londen

Elk jaar toont de Londense Mint Shop tijdens haar voorjaarsexpositie de beste werken van verschillende designbeurzen. Op Dutch Design Week 2014 spotten zij de grote, verheven Monstera-plantenpotten voor de voorjaarsexpositie. Op Dutch Design Week 2015 zagen ze de kleinere, rennende Carnivora-potten van Tim van de Weerd voor de nieuwe expositie. De Mint Shop wordt geroemd om haar oog voor trends, details en esthetica. Het is daarom geen wonder dat Tim van de Weerd, die graag met elegante en verrassende details werkt, voor een tweede keer is gevraagd.

 

De expositie Spring Forms in de Londense Mint Shop (2 North Terrace, Alexander Square, London SW3 2BA) loopt van 12 mei tot en met 10 juni. Kijk voor meer informatie op www.mintshop.co.uk.

Design.ve loopt van 25 mei tot en met 26 juni 2016. Tims werk is te zien op het Palazo Loredan – Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti, San Marco 2945, 30124 Venetië. Meer informatie staat op www.facebook.com/Design.Ve, www.instagram.com/design.ve en op www.designve.org.

 

Friday3.165529

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *